OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi 1976 yılında İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve kumluca´lı hayırseverlerin gayret ve çabaları ile yaptırılan binasında Kumluca İmam Hatip Lisesi adıyla hizmete açılmıştır. İlk mezunlarını 1983 yılında veren okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılında bünyesinde Anadolu bölümünün de açılması ile Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim hayatına devam etmektedir.

Okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılında bünyesinde Anadolu bölümünün de açılması ile talebi karşılayamaz duruma gelmiş ve Kumluca İmam Hatipliler Yardımlaşma Derneği öncülüğünde yapılan toplantılar neticesinde 24 derslikli yeni ve modern bir okul binası yaptırılmasına karar verilmiştir. Dönemin ilçe yöneticileri ile yapılan toplantılar sonucunda mevcut binamızın arsasının Orman Müdürlüğünden tahsisi yapılarak inşaata başlanılmasına karar verilmiştir. Dernek yöneticileri ile Antalya Valiliğinde protokol imzalanarak çalışmalara başlanmış ve okulumuzun mezunları, Kumluca lı hayırseverlerin destekleri ile 13 Nisan 2013 tarihinde okulumuzun temeli atılmıştır. İnşaatımızın kabası büyük ölçüde dernek tarafından yaptırılmış, Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen ödenek sayesinde inşaatın geri kalan kısmı ihale edilerek tamamlanmıştır. Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında tamamlanarak hizmete girmiştir.

Okulumuzun bahçesine Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından 198 öğrenci kapasiteli Devlet Parasız Yatılı Yurdu yapılmış ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir.

Yayın: 16.10.2017 - Güncelleme: 21.11.2019 09:32 - Görüntülenme: 1300